Kolektivní vyjednávání - Průšek, Michal (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce ekonomicky a právně analyzuje kolektivní vyjednávání v České republice za pomoci kolektivních smluv a porovnání české právní úpravy s právní úpravou slovenskou a polskou. V závěru se tato práce věnuje možný návrhům a doporučením ke změně právní úpravy kolektivního vyjednávání v České republice.
Collective bargaining
Keywords: kolektivní vyjednávání; odborové organizace; kolektivní smlouvy; kolektivní pracovní právo; collective bargaining; labor unions; collective agreement; collective labor law