Příprava vzorků životního prostředí k analýze - Niemczyková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato práce se zabývá problematikou přípravy vzorků životního prostředí k analýze. Popisuje jednotlivé kroky od stručné definice jednotlivých typů vzorků, jejich odběru, uchování, předúpravou až po samotný rozklad. Uvádí vhodné techniky pro rozklad vzorků s anorganickou, organickou a biologickou matricí s využitím klasických, ale i moderních postupů na mokré a suché cestě.
Preparation of environmental samples for analysis
Keywords: vzorky životního prostředí; hydrosféra; atmosféra; pedosféra; biosféra; vzorkování; homogenizace; rozklady na mokré cestě; rozklady na suché cestě; environmental samples; hydrosphere; atmosphere; soil sphere; biosphere; sampling; homogenization; wet analysis; dry analysis