Pedagogické situace a posouzení jejich náročnosti z hlediska učitele - Hamáčková, Jiřina (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka pomocí dotazníku provedla průzkum u žáků dvou středních škol. Otázky byly zaměřeny na řešení různých pedagogických situací, na osobnost učitele, jeho charakter a autoritu. Odpovědi porovnává a hodnotí.
Keywords: pedagogika; autorita; učitelé; situace; řešení