Profesionální nedoslýchavost, význam sledování osob v riziku hluku - Králová, Hana (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá profesionální nedoslýchavostí a vlivem hluku na lidský organismus. Jedná se o práci teoreticko - výzkumnou. V teoretické části je popsána anatomie sluchového ústrojí a fyziologie sluchu, vyšetřovací metody sluchu, druhy nedoslýchavosti, hluk a jeho měření, vliv hluku na sluch a jiné orgány, prevence vzniku profesionální nedoslýchavosti. Výzkumná část obsahuje analýzu dotazníkového šetření. Otázky jsou zaměřeny na pocity změny sluchu u lidí pracujících v hlučném prostředí, na užívání ochranných pomůcek a nutnosti pravidelné kontroly sluchu.
Professional hearing loss, importance of follow-up in noise conditions
Keywords: nedoslýchavost; hluk; vliv hluku na lidský organismus; prevence nedoslýchavosti; ochranné pomůcky sluchu; hearing loss; noise; the effect of noise on human organism; prevention of hearing loss; protective aid hearing