Vliv doznání sexuality na společenské normy - Coufalová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce pojednává o doznání sexuality ve společnosti dle významného filosofa Michela Foucaulta. Proč má západní společnost tendence se vyznávat ze svých niterných slastí a jak se doznání vyvíjelo v průběhu dějin. Zkoumá vztah tohoto doznání sexuality a jeho vlivu na vytváření společenských norem, také vznik společenského kritéria pravdy a vývoje diskursu o lidské sexualitě. Dále jsou v dokumentu popsány a stručně vysvětleny Foucaultovy pojmy, které jsou použity v jeho dílech.
Impact of Sexuality Confession to Social Norm
Keywords: sexualita; norma; diskurs; Foucault, Michel; doznání; sexuality; norms; discourse; confessions