Aditivní látky v potravinách - Portychová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na aditivní látky v potravinářství. Je zde popsána jejich historie, vlastnosti, dělení, použití, stanovení a příslušná legislativa v České republice, co se týče povolených přídatných látek a jejich uvádění na obalech potravin. Především je tato práce věnována čtyřem hlavním skupinám aditiv, což jsou potravinářská barviva, konzervanty, sladidla a antioxidanty.
Additive compounds in foodstuffs
Keywords: aditivní látky; potravinářská barviva; konzervanty; sladidla; antioxidanty; additives; food dyes; preservatives; sweeteners; antioxidants