Kontrola žákových vědomostí a jejich hodnocení v hodinách německého jazyka - Erwerthová, Stanislava (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci nejprve popisuje formy kontroly vědomostí žáků, nastiňuje problémy týkající se školního zkoušení, jejich oblíbenost a vhodnost použití. Následně se zaměřuje na postavení a typy kontroly jednotlivých jazykových prostředků při zkoušení a to zejména v německém jazyce. V praktické části se popisuje vlastní výzkum, který byl založen na formě nestandardizovaného dotazníku.
Die Kontrolle des Wissens der Schüler und ihre Bewertung in den Deutschstunden
Keywords: němčina; výuka; pedagogika; zkoušení; hodnocení; žáci