Optimalizace traťového úseku Hořice v Podkrkonoší-Jičín - Ševčík, Filip (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá úpravami některých technických parametrů tratě tak, aby došlo ke zvýšení traťové rychlosti. Rekonstrukce se navrhuje ve dvou variantách s nejvyšší rychlostí 100km/h. Samostatně je řešena úprava žst. Butovec v pěti variantách.
Optimization of the Hořice v Podkrkonoší-Jičín track section
Keywords: železniční stavby; rekonstrukce trati; úpravy směrových a sklonových poměrů