Návrh možných řešení prohloubení dna a zajištění stability a rekonstrukce mostu přes bezpečnostní přeliv Synského rybníka v Poličce - Šikl, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2014)
Předmětem bakalářské práce je novostavba mostní konstrukce přes vodoteč a demolice původní stavby. Nosná konstrukce je složena z nosníků MK-T. Mostní opěry jsou betonové a gravitační. Na mostě se nachází křižovatka silnic I/34 a II/360. Navrhovat konstrukce není jednoduché, ale o to více zajímavější a krásné.
Proposal of Possible Solutions of Deepening of the Bottom and Securing Stability and Reconstruction of Bridge over the Safety Spillway of Synsky Pond in Polička.
Keywords: novostavba mostní konstrukce; vodoteč; nosné konstrukce; nosníky; mostní opěry; křižovatky; newly built bridge construction; water course; load-bearning constructions; girders; bridge abutments; junction