Erotismus v románech Pavla Kohouta - Bína, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce analyzuje a interpretuje dva vybrané romány Pavla Kohouta. Zaměřuje se na zobrazování erotiky v dílech Katyně a Hodina tance a lásky. Pokouší se popsat fungování erotismu v těchto dílech a porovnává jejich erotické motivy s dalšími texty české i světové literatury. Práce zohledňuje i širší historické a společenské kontexty týkající se lidské sexuality, sexuální každodennosti a proměnlivého přístupu k těmto fenoménům.
Eroticism in Pavel Kohout´s Novels
Keywords: Kohout, Pavel; romány; erotismus; sexualita; novels; eroticism; sexuality