Kvalita života s roztroušenou sklerózou - Hübnerová, Věra (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce Kvalita života s roztroušenou sklerózou je teoreticko-průzkumnou prací, která se v teoretické části zabývá popisem onemocnění roztroušená skleróza, spolu se symptomatikou a vhodných ošetřovatelských intervencí. V teoretické části se také bakalářská práce zabývá specializovanou péčí v centrech pro nemocné s roztroušenou sklerózou. Podstatná část práce je věnována kvalitě života a její charakterizaci. Část praktická je výsledkem průzkumu kvality života s roztroušenou sklerózou, který proběhl pomocí dotazníku vlastní tvorby a opírá se o nasbíraná data.
Quality of Life with Multiple Sclerosis
Keywords: kvalita života; roztroušená skleróza; symptomatika; ošetřovatelské intervence; centra pro nemocné s roztroušenou sklerózou; quality of life; multiple sclerosis; symptoms; nursing interventions; centers for patients with multiple sclerosis