Trvale udržitelná mobilita na železnici v ČR - Pavel, Jiří (Univerzita Pardubice, 2009)
Disertační práce přispívá k diskuzi o omezování provozu na železničních tratích nebo i případnému úplnému zrušení tratě. Práce přináší relevantní informace k této otázce na základě posouzení tratí podle vícero parametrů.
Sustainable mobility on railways in the Czech Republic
Keywords: železniční doprava; udržitelná mobilita; efektivita tratí; železniční síť; redukce; railway traffic; sustainable mobility; railways volumes; tracks effective; change of track classification