Analýza vzájemné propojenosti specifických sociálních služeb v obci Jičín - Folprechtová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu nabídky sociálních služeb a sociální péče v obci Jičín, spokojenost s touto nabídkou v rámci rodičů, zákonných zástupců cílové skupiny. Dalším ústředním tématem práce, především v empirické části, je vzájemná propojenost (návaznost) specifických sociálních služeb v obci Jičín a absence potenciálních zařízení. Posledním bodem je přiblížení kvality péče. Práce je rozdělena do šesti kapitol. V úvodu blíže specifikuji cíl práce. Ve druhé části se zaměřuji na přiblížení sociálních služeb, dále na uživatele příslušných služeb a cílovou skupinu. Čtvrtou část práce věnuji kvalitě péče, službě péče o pečující a sociálnímu kapitálu. Dále zhodnocuji výsledky svého terénního šetření a na závěr je interpretuji.
Analysis of interconnection of specific social services in Jičín
Keywords: sociální služby; kategorizace služeb; uživatelé sociálních služeb; kvalita péče; standardizace služeb; sociální kapitál; social services; categorization of services; users of social services; quality of solicitude; standardisation of services; social capital