Dopady přijetí eura na český finanční trh - Kloudová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zaměřuje na dopady přijetí eura na český finanční trh. Práce se také zabývá hospodářským vývojem České republiky v letech 1993 - 2009. Diplomová práce zahrnuje kapitolu o plnění maastrichtských konvergenčních kriterií v České republice. V závěru práce jsou shrnuty výhody a nevýhody přijetí eura pro Českou republiku
The Effects of Acceptance Euro on the Czech Financial Market
Keywords: monetární politika; fiskální politika; finanční trhy; maastrichtská konvergenční kritéria; euro; monetary policy; fiscal policy; financial markets