Výpočty jízdních dob jednotky řady 680 na trati Praha - Ostrava - Knitl, Jan (Univerzita Pardubice, 2007)
Teoretická část bakalářské práce se zabývá pojmy, které se používají v mechanice dopravy s důrazem na základní pohybovou rovnici vlaku. Dále je zde uvedeno několik možných přístupů a metod pro výpočet jízdních dob. V praktické části bakalářské práce jsou provedeny výpočty dle zadání. V závěru práce je provedeno zhodnocení přínosů jízdy jednotky řady 680 při průjezdu vybranými stanicemi maximální rychlostí jízdy z hlediska časových a energetických úspor.
Computations of running time of unit series 680 on the track Praha - Ostrava
Keywords: kolejová vozidla; jízdní doby; pohybová rovnice vlaku; mechanika dopravy; elektrické jednotky