Systém pro měření emisí hluku motocyklů - Honěk, Jiří (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá vytvořením systému pro měření emisí hluku podle evropské normy ECE R41.4, kde jsou sepsána pravidla a hodnoty, podle kterých se má měřit hladina akustického tlaku motocyklů kategorie L3. V práci je uvedeno několik komerčně užívaných komplexních systémů pro tento typ měření. Před samotným návrhem proběhlo vytvoření simulace pro toto měření. Následně došlo k návrhu a realizaci strategie a struktury měřicí aparatury a proběhlo měření. Na základě nasbíraných dat byl vytvořen vyhodnocovací software, který zpracuje a vyhodnotí naměřená data.
A system for measurement of motorcycle noise
Keywords: hluk; motocykly; předpis ECE R41.4; emise; software; National Instruments; LabView; VI; cluster; Race Technology; noise; motorcycles; regulation ECE R41.4; emission; software; National Instruments; LabView; VI; cluster; Race Technology