Způsob provedení hysterektomie u neonkologických pacientek - Klírová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2020)
Tématem této diplomové práce je způsob provedení hysterektomie u neonkologických pacientek. Teoretická část této diplomové práce je z velké části zaměřena na jednotlivé typy hysterektomie, jejich historii, charakteristiku, výhody a nevýhody, indikace a kontraindikace, operační techniky, komplikace a edukaci klientek před operací. Výzkumná část mapuje počty provedených hysterektomií u neonkologických pacientek za období tří let ve zdravotnickém zařízení krajského typu.
The Way of Execution of Hysterectomy at The Non-oncological Patients
Keywords: gynekologické operace; hysterektomie; abdominální hysterektomie; vaginální hysterektomie; laparoskopicky asistovaná vaginální hysterektomie; edukace před hysterektomií; gynaecological operations; hysterectomy; abdominal hysterectomy; vaginal hysterectomy; in laparoscopic way assisted vaginal hysterectomy; education before hysterectomy