Podoby a proměny pohádek Josefa Štefana Kubína - Tichá, Radka (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, a to do části teoretické, kde se zabývám autorem Josefem Štefanem Kubínem, stručným vývojem pohádky před nástupem Josefa Štefana Kubína na literární pole a poté významem pojmů pohádka autorská i folklórní. V druhé části své práce se zabývám rozborem a interpretací pohádek vycházejících z lidové slovesnosti i pohádek, jejichž autorství náleží Josefu Štefanu Kubínovi
Forms and Transformations of Josef Štefan Kubín Fairytales
Keywords: pohádky; autorské pohádky; lidové pohádky; Kubín, Josef Štefan; literární interpretace; fairy tales; author fairy tales; folk fairy tales; Kubín, Josef Štefan; literary interpretation