Development of capillary enzyme reactors for integration into microfluidic systems - Křenková, Jana (Univerzita Pardubice, 2007)
Byly připraveny kapilární reaktory s imobilizovanými enzymy s různou specifitou štěpení ve dvou odlišných formách. V prvním případě bylo využito monolitických kolon na bázi metakrylátu připravených v křemenných kapilárách o vnitřním průměru 75 mikro m. Druhý typ byl připraven přímou imobilizací enzymů na stěnu křemenných kapilár o průměru 10 mikro m. Enzymové mikroreaktory byly charakterizovány pomocí online spojení s hmotnostním spektrometrem s ionizací elektrosprejem.
Výcoj kapilárních enzymových reaktorů pro integraci do mikrofluidických systémů
Keywords: enzymové reaktory; Kapilární elektroforéza; Hmotnostní spektrometrie