Železniční nákladní přeprava v kraji Vysočina - Bříza, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce je věnována problematice železniční nákladní přepravy v kraji Vysočina. V analytické části je zvoleno několik modelových příkladů přeprav u nichž je zkoumána celková doba přepravy, doba jízdy vlaku a prostojů a je zjištěna rychlost přepravy. V části výhledová řešení je navrženo, jak současný stav nákladní přepravy zlepšit, zejména pak jak snížit dobu prostojů a zvýšit přepravní rychlost. V závěrečné části práce jsou pak tyto dvě varianty porovnány, vybrána výhodnější z nich a zdůvodnění, proč je zvolená varianta lepší.
Rail freight transport in Vysočina Region
Keywords: Železnice; nákladní přeprava; kraj Vysočina; přepravní proud; Railway; goods traffic; Vysočina Region; traffic flows