Spalovače tuků a jejich role v metabolismu - Holá, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá tématem spalovačů tuků. V první části je popsán metabolismus lipidů pro plné pochopení problematiky. Dále je práce zaměřena na vybrané látky, které jsou nejčastěji obsaženy v prodávaných doplňcích stravy, označovaných jako spalovače tuků. Popisuje mechanismy jejich působení, způsob užívání a bezpečnost. V závěru je uvedeno srovnání nejčastěji prodávaných výrobků.
Fat burners and their role in metabolism
Keywords: metabolismus lipidů; spalovače tuků; hubnutí; kofein; synefrin; zelený čaj; karnitin; lipid metabolism; fat burners; weight loss; caffeine; synephrine; green tea; carnitine