Fenomén školní nekázně a agresivita studentu středních škol - Holcová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se zabývá fenoménem školní nekázně a agresivitou studentů středních škol vůči pedagogům. Cílem je popsat příčiny a nejčastější projevy nekázně a agresivního chování ve škole, zmapovat osobní zkušenosti učitelů se školní nekázní žáků, jejich reakce a způsoby řešení. V praktické části práce využívám kvantitativní výzkumnou strategii, výzkumným nástrojem bude dotazníkové šetření mezi učiteli a studenty různých typů středních škol. Získané výsledky budou vhledem do současné kázeňské situace na středních školách.
School indiscipline phenomenon and aggression of high school students
Keywords: agresivita vůči pedagogům; agresivní chování; školní nekázeň; kázeňské přestupky; střední škola; aggression; school indiscipline; manifestations of indiscipline; disrespect teachers