Podnik a nový občanský zákoník - Kynclová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2014)
V souvislosti s přijetím nového občanského zákoníku (89/2012 Sb.), který by měl být účinný od 1. 1. 2014, se práce zabývá možnými dopady této nové právní úpravy na vnější činnost podniků, tedy na jeho právní vztahy -uzavírání smluv, vztahy se zákazníky aj.
Enterprise and New Civil Code
Keywords: podnikatelé; obchodní firmy; obchodní závody; obchodní tajemství; pobočky; korporace; zakladatelské listiny; základní kapitál; orgány korporace; entrepreneurs; commercial organizations; commercial plants; trade secret; branches; corporation; founding sheet; equity capital; authority of corporation