Návrh řídicího vozu k elektrické jednotce řady 560 - Malý, Petr (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá rekonstrukcí vloženého vozu elektrické jednotky řady 560 na vůz řídicí pro vedení vlakových souprav. Přestavba vozu umožní lepší ekonomické využití elektrických jednotek a možné provozování ve složení elektrický vůz, vložený vůz a řídicí vůz během nízké přepravní poptávky. Součástí diplomové práce je návrh strojvedoucího, bezpečného průchodu pro cestující mezi vozy a nového interiéru.
Design of driving car for the electric multiple unit class 560
Keywords: řídicí vozy; integrované dopravní systémy; vozové skříně; řídící stanoviště; interiéry vozů