Vliv nerovnoměrnosti průběhu traťové rychlosti na jízdní doby a spotřebu energie - Kuna, Michal (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá vlivem nerovnoměrnosti průběhu traťové rychlosti na jízdní doby a spotřebu trakční a brzdné energie. Tyto veličiny jsou porovnávány pro různé kategorie vlaků a různé lokomotivy na dané trati ve stavu před a po rekonstrukci. K porovnání lokomotiv mezi sebou a k posouzení změny rychlostního profilu trati po rekonstrukci je v práci vytvořen porovnávací koeficient. Část práce je věnována vlivu různých adhezních podmínek na jízdní doby a spotřebu energie.
Effect of unstable railway speed profile on running time and consumption of energy
Keywords: jízdní doba; spotřeba trakční energie; spotřeba brzdné energie; adhezní podmínky; porovnávací koeficient; traťová rychlost; traťový profil; running time; traction energy consumption; braking energy consumption; adhesion conditions; comparative coefficient; railway speed profile; railway profile