Dopravní nehodovost v regionu a informační systémy používané dopravní policií - Majer, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce poukazuje na dokumentování a evidenci silničních dopravních nehod, jejich vývoj z hlediska policejních statistik ve vybraném regionu. Popisuje postup policistů při sepisování dopravní nehody a její následné zaevidování do programu používaného dopravní policií v Náchodě. Tento systém je popsán od historie, přes jeho vývoj až po následné používání a jeho funkce. Práce se dále zabývá nehodovostí ve vybraném regionu a srovnáváním dopravního vývoje před a po 1. 7. 2006. V této době došlo ke změně zákona „O provozu na pozemních komunikacích‘‘. Analyzuje tedy tato dvě období s jejich následným vývojem. V poslední části se nachází návrh na zlepšení efektivnosti dopravní policie při šetření dopravních nehod.
Traffic accident frequency in region and information systems used by traffic police
Keywords: accident frequency; statistics; Information Systems; accidents; Region; traffic police; Nehodovost; statistiky; Informační systémy; nehody; Region; dopravní policie