Návrh nového traťového zabezpečovacího zařízení mezi stanicemi Benešov n. Ploučnicí - Česká Kamenice - Kalač, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zaměřuje na traťový úsek mezi stanicemi Benešov n. Ploučnicí - Česká Kamenice, který je rozdělen do dvou oddílů hláskou Markvartice. V současné době zde vlastní traťové zabezpečovací zařízení chybí a provoz je zabezpečen pouze telefonickým dorozumíváním. Navrhovaným řešením je zřízení automatického hradla s oddílovým návěstidlem se záměrem zvýšení bezpečnosti, zlepšení provozních parametrů daného úseku a v neposlední řadě také snížení nákladů.
Project of New Railway Track Signalling and Security System between Stations Benešov n. Ploučnicí - Česká Kamenice
Keywords: traťové zabezpečovací zařízení; automatické hradlo; prostorový oddíl; provozní interval; railway track signalling and security system; automatic line block system; railway track part; traffic period