Hodnocení úrovně projektového řízení v České republice se zaměřením na projekty spolufinancované z evropských fondů a na projekty podniků chemického průmyslu - Košťálová, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
Disertační práce pojednává o hodnocení úrovně projektového řízení v České republice se zaměřením na projekty spolufinancované z evropských fondů a projekty podniků chemického průmyslu. Jsou v ní vymezeny základní pojmy, principy a souvislosti projektového řízení. Identifikovány, charakterizovány a zhodnoceny jsou významné metody a nástroje projektového řízení. Diskutována jsou rovněž teoreticko-praktická východiska hodnocení úrovně projektového řízení. Analyzována a zhodnocena je také úroveň projektového řízení v České republice, jednak u projektů spolufinancovaných z evropských fondů v programovém období 2007-2013 z hlediska systému podpory a z hlediska využívaných metod a nástrojů projektového řízení, jednak u projektů podniků chemického průmyslu, a to s využitím navrženého vícerozměrného modelu hodnocení úrovně projektového řízení.
The assessment of the project management maturity in the Czech Republic with focus on projects co-financed by European funds and projects of the chemical industry enterprises
Keywords: projekty; projektové řízení; hodnocení projektů; evropské fondy; chemický průmysl; projects; project management; project maturity models; european funds; chemical industry