Hodnocení kvality života v krajských městech ČR - Blahutová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením kvality života v krajských městech ČR. Teoretická část vymezuje základní pojmy, definice a teoretické přístupy ke kvalitě života. Další část se zabývá měřením kvality života. Praktická část je zaměřena na hodnocení kvality života v krajích a samotných krajských městech.
Evaluation of the life quality in regional cities of the Czech Republic
Keywords: kvalita života; kraje; krajská města; indikátory; objektivní přístup; shluková analýza; life quality; districts; regional cities; indicators; objective approach; cluster analysis