Správa a vymáhání pohledávek z přestupků v silniční dopravě - Drábek, Radim (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na vymáhání pohledávek z přestupků v silniční dopravě, včetně právní úpravy a analýzy možností způsobů vymáhání. Případové studie dokumentují uplatnění využívaných způsobů exekucí v praxi a objasňují rozdílnost nákladů vymáhání.
The administration and recovery claims of road traffic offenses
Keywords: exekuce; dlužníci; pohledávky; pokuty; přestupky; seizure; debtors; claims; fines; offences