Programování řídících aplikací pod operačním systémem Linux - Obešlo, Michal (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá návrhem třídy v jazyce C++, která umožní událostmi řízenou komunikaci s obvodem FTDI. Práce se dále zabývá návrhem testovací aplikace, která ověří funkčnost komunikace C++ třídy s obvodem FTDI pod operač-ním systémem Linux. V programové části jsou popsány postupy vlastní komunikace, testování, připojení a manipulace s integrovaným obvodem FTDI pomocí spuštěného programu pod operačním systémem Linux.
Programming of control applications under Linux operating system
Keywords: Linux; Unix; FTDI; programování; c++; USB; vlákna; POSIX; Programming; thread