Anténní řada pro RFID - Pižl, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací antény pro systém RFID. Anténa je tvořena mikropáskovými vyzařovacími elementy. V teoretické části je obsažen návrh vyzařovacího elementu, anténního pole a rozvodu signálu, včetně návrhu jednotlivých děličů výkonu. V praktické části jsou všechny návrhy ověřeny experimentálními metodou, případně upraveny, aby odpovídali zadaným požadavkům. Nakonec je sestavena anténa a jsou změřeny její vyzařovací diagramy.
Antenna array for RFID
Keywords: anténní řada; patch anténa; mikropáskové vedení; Wilkinsonův dělič výkonu; odbočnice typu branch-line; vyzařovací diagramy; antenna array; patch antenna; microstrip line; Wilkinson power divider; branch-line coupler; radiation patterns