Analýza změn legislativy v sociální politice vztahujících se k problematice kompenzačních pomůcek - Vyhnálková, Marie (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce analyzuje legislativní změny postupu získání příspěvku na pořízení kompenzační pomůcky způsobenou reformou sociálního systému. V první části jsou shrnuty poznatky o veřejném sektoru, neziskových organizacích, sociálních službách a kompenzačních pomůckách. Druhá část diplomové práce se zabývá představením vybrané obecně prospěšné společnosti a příslušného kompetentního úřadu, legislativní úpravou příspěvku na pořízení kompenzační pomůcky před reformou i po ní. Výstupem práce je zhodnocení celé situace v této oblasti a prognóza do budoucna.
Analysis of legislation changes in social policy relating to the issue of compensatory aids
Keywords: public sector; non-profit organizations; act of the social services; social services; benefits of mobility aids; veřejný sektor; obecně prospěšné společnosti; sociální služby; zákon o sociálních službách; příspěvek na opatření kompenzační pomůcky