Péče o dýchací cesty u pacienta na umělé plicní ventilaci v porovnání s mezinárodními standardy - Martincová, Petra (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na ošetřovatelskou péči, standardy a doporučené postupy v péči o dýchací cesty u pacientů na umělé plicní ventilaci a na rozdíly mezi platnými doporučeními v českém a zahraničním zdravotnictví. Teoretická část shrnuje poznatky z oblasti anatomie a fyziologie dýchacích cest, umělé plicní ventilace, ošetřovatelské péče, standardů a doporučených postupů v zahraničním a českém zdravotnictví. Ve výzkumné části jsou analyzovány a porovnány výsledky poskytované péče o dýchací cesty.
Airway care in patients on artificial lung ventilation compared to international standards
Keywords: dýchací cesty; umělá plicní ventilace; ošetřovatelská péče; standardy a doporučené postupy; airways; artificial pulmonary ventilation; nursing care; standards and practical guidelines