Pevnostní výpočet a optimalizace rámu vozidla - Kroul, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá požadavky na rám z hlediska konstrukce. Dále je zde řešen rám z hlediska pevnosti a tuhosti. A jsou zde také porovnány programy Ansys a Pro Engineer.
Strengh analysis and optimizition for car's frame
Keywords: vozidla; rámy; Napětí; experimentální měření; programy