Činnost a kompetence Horské služby s návazností na zdravotnickou záchrannou službu - Ročňák, Luboš (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá činností Horské služby a je rozdělena do dvou částí. V teoretické části je popsána historie, legislativa a organizační struktura HS. Dále se zabývám systémem vzdělávání a zdravotnickými kompetencemi členů HS a pozornost věnuji i technickému a zdravotnickému vybavení HS. V praktické části jsem vytvořil dotazník a na základě získaných dat jsem vyhodnotil stanovené cíle a výzkumné otázky.
The activities and competences of Mountain Rescue Service in connection with Rescue Service
Keywords: Horská služba; hory; lavina; první pomoc; zajištění raněného; pátrací a lavinoví psi; Mountain Rescue Service; mountains; avalanche; first aid; secure of injured patient; search and rescue dogs