Krajské zřízení se zaměřením na Královéhradecký kraj - Vrzáňová, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá vznikem a fungováním vyšších územních samosprávných celků. Popisuje genesi krajského zřízení na území České republiky a současnou právní úpravu krajského zřízení. Autorka se věnuje konkrétnímu příkladu aplikace krajského zřízení, a to na případu Královéhradeckého kraje.
The regional constitution with the concentration on the Hradec Králové regional constitution
Keywords: kraje; krajské úřady; Královéhradecký kraj; Státní správa; územní zřízení; Územní samospráva