Kinetika uvolňování kyseliny askorbové z pevných lékových forem - Ševčíková, Dita (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá studiem kinetiky uvolňování kyseliny askorbové z pevných lékových forem (Celaskon long effect 500 mg a Vitamin C 250 mg) ve vodných prostředích o různém pH. Experimentální část se zaměřuje na měření kinetiky pomocí disoluční metody. Pro vyhodnocení disolučních profilů byl použit kinetický model nultého a prvního řádu.
Kinetics of ascorbic acid release from solid drug forms
Keywords: kyselina askorbová; uvolňování léčiva; kinetika; disoluce; ascorbic acid; drug release; kinetic; dissolution