Akutní koronární syndrom v rukou posádek RZP - Novotný, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2011)
Tématem mé bakalářské práce je akutní koronární syndrom v rukou posádek RZP a jejich teoretické znalosti potřebné k vyhodnocování EKG záznamů. Teoretická část obsahuje anatomický podklad, základy šíření a snímání elektrických potenciálů srdce, vysvětluje pojem akutní koronární syndrom, zaměřuje se na nejnovější doporučené postupy tzv. guidelines, na potencionální komplikace doprovázející koronární syndromy, přednemocniční léčbu a v neposlední řadě je zde popsán management týkající se nemocničního řešení koronárních syndromů za pomoci perkutánní koronární intervence. Výzkumná část obsahuje stanovené výzkumné otázky, výsledky jednotlivých otázek z anonymního dotazníku a výsledky získané z popisu EKG křivek, které byly vyhodnoceny za pomoci hodnotící tabulky.
Acute coronary syndrome in the hands of paramedics
Keywords: elektrokardiografie; akutní koronární syndrom; rychlá zdravotnická pomoc; perkutánní koronární intervence; zdravotnický záchranář; stenokardie; electrocardiography; acute coronary syndrome; quick medical help; percutaneous coronary intervention; a paramedic; stenocardia