Celní správa - Drda, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce pojednává o Celní správě České republiky. Je rozdělena do čtyř částí, kdy je nejprve uvedena právní úprava, v druhé části organizační struktura celní správy, poté je práce zaměřena na oddělení mobilního dohledu, jeho specifické činnosti a porovnání výsledků různých oddělení mobilního dohledu. Ve čtvrté kapitole je obsažen text o významu činností oddělení mobilního dohledu ve vztahu ke státům EU.
Customs service
Keywords: Celní správa ČR; celní úřad; právní úprava; kompetence; organizační struktura; mobilní dohled; kontrola; Customs service Czech Republic; customs office; legal arrangement; authority; organizational structure; mobile surveillance; control