Projekt občanského sdružení Naděje v České Třebové a veřejné mínění o něm - Forejtová, Klára (Univerzita Pardubice, 2012)
V této práci se věnuji činnosti občanského sdružení Naděje v České Třebové, které působí na "sídlišti Borek" v domech s byty pro sociálně potřebné občany. Tato pobočka se zabývá především pomocí lidem žijícím v těchto bytech a sociálně vyloučeným obyvatelům této lokality. Cílem práce je zjistit jakým způsobem ovlivňuje činnost občanského sdružení Naděje v České Třebové pohled jejích obyvatel na lokalitu a obyvatele lokality, ve které působí. Součástí této práce je výzkum provedený mezi obyvateli města Česká Třebová, nájemníky bytů pro sociálně potřebné občany a sociálními pracovníky, kteří v Naději pracují.
Project of the civic association Naděje in Česká Třebová and public opinion of it
Keywords: sociální vyloučení; sociálně vyloučená lokalita; sociální začleňování; social exclusion; social exclusion area; social inclusion