Analýza hospodaření a zadluženosti obcí - rozbor obce Kolín - Čtrnáctová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce je zaměřena na současnou situaci zadlužování obcí a na její vývoj v posledních letech. Předpokladem pro rozbor zadluženosti obce je analýza hospodaření obce, tedy konkrétně rozpočtu obce jako nástroje finančního hospodaření, kterému je věnována úvodní část. V další části jsou popisovány způsoby krytí minucipálního dluhu. Poté následuje praktická část uvedená analýzami hospodaření obcí s důrazem na vývoj zadluženosti, který je podé demostrován na rozboru obce Kolín. Závěrem je uveden rozpočtový výhled Kolína na příštích pět let s viditelnou snahou o omezení zadluženosti města.
Analysis of municipal economy and indebtedness - study on city of Kolín
Keywords: obce; Zadluženost; rozpočty; dluhy; hospodaření obcí