Synchronizace systémového času počítače - Nečesaný, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce popisuje technologie a způsoby pro synchronizaci systémového času v počítačích a serverech pomocí protokolů pro časovou synchronizaci. Teoretická část popisuje časovou problematiku, nutnost přesného času, práce NTP a SNTP protokolu. Dále se bude praktická část zabývat přesností času v počítači bez automatické synchronizace času.
System time synchronition in a computer
Keywords: NTP; SNTP; protokol; server; čas; synchronizace; unix-time; synchronization; network time protocol; protocol; time; server