Metodika vyhodnocení testu odolnosti tisku vůči oděru - Mališková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním metod vyhodnocení odolnosti tisku vůči oděru. Odolnost proti oděru je důležitá vlastnost tiskovin, při které dochází ke tření dvou ploch. Přenos barvy na nepotištěný papír se vyhodnocuje měřením optických hustot, barvových odchylek, tónových hodnot. Cílem této práce je srovnání a navržení různých metod.
Methodology of evaluation of print abrasion resistance
Keywords: odolnost proti oděru; oděrová zařízení; abrasion resistance; wear resistance equipment