Možnosti chemické přeměny PVC a polystyrenu - Štěpánková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na polymery polyvinylchlorid (PVC) a polystyren (PS). Jsou zde popsány chemické a fyzikální vlastnosti zmíněných termoplastu a toxikologické vlastnosti jejich monomerů (vinylchloridu a styrenu). Cílem práce bylo zaměřit se na možnosti chemické přeměny polyvinylchloridu a polystyrenu za vzniku netoxických produktů a možnosti jejich využití.
Possibilities of chemical transformation of PVC and polystyrene
Keywords: polymer; polyvinylchlorid; PVC; polystyren; PS; degradace; polystyren sulfonová kyselina; PSSA; depolymerace; polyvinylchloride; polystyrene; degradation; polystyrenesulphonic acid; depolymerization