Analýza rozpočtu vybraného statutárního města. - Jeníček, Roman (Univerzita Pardubice, 2023)
Předmětem bakalářské práce je analýza statutárního města Pardubice. Zhodnocení proběhlo na základě závěrečných účtů z minulých let a také informací z veřejného monitoringu ministerstva financí. Práce je rozdělená do tří částí. V první části je popsána charakteristika obce či skladba rozpočtu. Druhá část charakterizuje město Pardubice, jednotlivé městské obvody včetně jejich rozpočtů. V poslední části je závěrečné shrnutí pozitiv a negativ financování města členěného na jednotlivé městské obvody.
Analysis of the budget of the selected statutory city
Keywords: veřejná správa; analýza rozpočtu obce; příjmy; výdaje; městské obvody města Pardubic; public administration; municipal budget analysis; revenues; expenditures; municipal districts of Pardubice