Činnost Odboru házené a wolley-ballu Sokol Pardubice I. v letech 1926-1939 - Vtípil, Jan (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se snaží na základě dobového tisku, archivních materiálů a svědectví pamětníků popsat činnost herního odboru Sokola Pardubice I. Aktivita tohoto odboru se neomezovala jen na tělovýchovu a sport, ale zasahovala i do jiných oblastí života. Práce se rovněž věnuje poměru ČOS ke sportu a tábornictví.
Activities of the OHW Sokol Pardubice I. in the period 1926-1939
Keywords: dějiny; Spolky; Sokol; tělovýchova; sport; volejbal; Pardubice