Hyperspektrální analýza obrazu při detekci změn v krajině v okolí Pardubic - Plecháčková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce je zaměřena na detekci a klasifikaci změn krajinného pokryvu v okolí města Pardubice na základě hyperspektrálních snímků ze skeneru MODIS v letech 2000, 2005, 2010 a 2015. Na základě výsledků provedených analýz, byly identifikovány trendy změn krajinné struktury. Výsledky klasifikace jsou prezentovány v podobě mapových výstupů.
Hyperspectral image analysis for detection of changes in the landscape around Pardubice
Keywords: dálkový průzkum Země; krajina; vývoj krajiny; družicové snímky; hyperspektrální data; klasifikace; remote sensing; landscape; landscape development; satellite images; hyperspectral data; classification