Závažnost kardiovaskulárních onemocnění ve vybraných zemích Evropy - Vaníčková, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá posouzením závažnosti kardiovaskulárních onemocnění na základě dostupných kvantitativních ukazatelů o výskytu a úmrtnosti v souvislosti s tímto typem onemocnění pro vybrané státy Evropy a různé skupiny obyvatel a posouzení vývoje a ekonomických důsledků těchto onemocnění. K posouzení a porovnání vývoje úmrtnosti jsou použity modely analýzy časových řad.
The severity of cardiovascular diseases in selected European countries
Keywords: kardiovaskulární onemocnění; ischemická choroba srdeční; hypertenze; cerebrovaskulární onemocnění; úmrtnost; nemocnost; analýza časových řad a predikce vývoje úmrtnosti; kardiovaskulární rizikové faktory; ekonomické důsledky; cardiovascular diseases; ischemic heart disease; hypertension; cerebrovascular disease; mortality; morbidity; time series analysis and mortality prognosis; cardiovascular risk factors; economic consequences