Sociální aspekty zenového buddhismu - na příkladu zenové školy Kwan Um - Stojaspalová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce je věnována problematice sociálních aspektů zenového buddhismu se zaměřením na zenovou školu Kwan Um, která působí v České republice. Je vysvětlen fenomén zenového buddhismu v historické a sociokulturní prespektivě a popsán vznik a vývoj zenového buddhismu na Západě. Druhá část práce vychází ze sociálně-antropologického výzkumu skupiny Kwan UM v ČR.
The social aspects of the Zen-Buddhism - case study of the Kwan Um school of Zen
Keywords: buddhismus; zen; náboženské směry; sociální aspekty; Česká Republika